További Játékok

Puzzle és Kirakós

Apró darabokból egy nagy képet kirakni izgalmas és türelem próbáló elfoglaltság. Az eredmény pedig egy csodálatos kép. A kirakós játékok ezt az élményt nyújtják. Gyere és keresd fel a kirakós játékokat, ahol szép mese jelenetekkel és más képekkel várnak a játékok. Nem kell félni, mert mindenkinek a szintjéhez található kirakós játék, így ha most ismerkedsz ezekkel, akkor is tudsz mivel játszani. Ha így annyira nem ismerősek, akkor puzzle néven biztos találkoztál velük. Kirakós általában a kisebb darabszámút jelölni a köznyelvben, míg a puzzlet arra használhatjuk ha 500-1000 vagy még több darabból áll a kép, amit össze kell rakni.

Mahjong régen és most

Kevés olyan online játék van, aminek a múltja több száz évre nyúlik vissza, de a mahjong speciel pont ilyen. Még a középkorban kezdtek el vele először játszani, igaz, akkor nem egyedül, hanem 2-4 ember játszott együtt, szóval egy igazi társasjáték volt. Meg kell jegyezni, hogy élőben még ma is sokan játszanak a Föld azon felén. Miért is lett népszerű? Erre a válasz elég egyszerű, hiszen csak pár faragott fadarab vagy kő kellett hozzá, amit sokan el tudtak készíteni és már mehetett is a mahjong játék. Ma már kész szetteket is lehet kapni és mahjong versenyekre is el lehet járni ha épp annyira jók vagyunk benne, hogy felvegyük a versenyt a profikkal.

Sakk

Kevés olyan táblajáték van, amiről szinte mindenki hallott, de akár azt mondhatjuk, hogy az országunkban szinte mindenki legalább egyszer játszott is vele. Nos talán már a címből is kiderül, hogy ez bizony a közkedvelt sakk játékok. A játék múltja nagyon régre nyúlik vissza, igazából csak tippelni lehet, hogy mikor és hol találták ki a játékot. Pl nem rég a régészek egy ásatás során középkori sakk bábukat találtak, ami bizony nem tegnap volt. A kivételes logikát és stratégia érzéket igénylő sakk a mai napig nagyon népszerű társasjáték. Online is lehet vele játszani és itt meg van az az előnye, hogy akkor tudunk sakkozni, ha egyedül vagyunk, ugyanis itt lehet a gép ellen is játszani. Ez esetben mindig olyan nehézségi szintre kell állítani, hogy élvezzük is a játékot, de ne legyen túl könnyű a győzelem, már ha persze összejön.

Sudoku Játékok

Sudoku vagy ahogy elméletileg eredetileg ejteni kellene Szúdoku. Sokan azt hiszek, hogy ez egy hú de régi játék, pedig nem igazán, legalábbis nem annyira “ősi”, mint gondolnánk. Howard Garns alkotta meg 1979-ben és pár évvel később lett igazán népszerű Japánban. Innen az útja már egyenesen vezetett az újságok hasábjaira, mint aktuális napi fejtörő. Ha valami offline jól működik, akkor miért ne működne online játékként is ugyebár. Így megszülettek az online vagy neten is játszható sudoku játékok. Általában ezek vagy flash alapon működnek vagy egy külön vegyes szoftver generálja az aktuális feladványt. Nagy előnyük, hogy nagyon sokféle kialakításban találkozhatunk velük, így a számok mellett állatok vagy épp betűk lehetnek a táblázatban.